18/06-2024
5 kulturelle oplevelser der ikke koster mange penge

5 kulturelle oplevelser der ikke koster mange penge

Vil du gerne ud at opleve noget kulturelt og generelt bare få nogle flere oplevelser i dit liv, er der her et par bud på nogle oplevelser, der ikke koster mange penge.

Det er ikke alle, der har mange tusinde kroner til at gå i Det Kgl. Teater eller høre store koncerter hver måned. Har du et stramt budget, kan det være, du kan bruge disse idéer til inspiration. Dansk kunst og kultur er ikke kun for de rige.

Museum

Du kan blandt andet vælge at besøge et eller flere museer i København. Der er en lang række museer i og omkring byen, som du sagtens kan bruge flere timer på at gå på opdagelse i.

Det er meget forskelligt, hvad det koster at komme ind på de forskellige museer. Nogle steder er det gratis, mens du andre steder skal betale en lille entré. Men det er som regel til at overkomme.

Stand-up

Du kan også vælge at tage ind og se stand-up, hvis du er til komik. Der er flere danske byer, der ugentligt har stand-up på programmet, og især i Aarhus og København er det vældigt udbredt.

Hvis du gerne vil gøre det billigt, kan det være en god idé at tage ind at se en open mic eller et test show fra en af de komikere, der er i gang med at forberede materiale til et stort show. Disse billetter plejer ikke at være dyre.

Biografen

Du kan også vælge at tage lidt mere i biografen. Der er mange, der glemmer, at der ligger en biograf i den selv samme by, de bor i, eller som i hvert fald glemmer at bruge den nok.

Der er altid nye og spændende film på plakaten, og det koster som regel omkring de 100 kroner for en billet, hvilket er til at finde for de fleste.

Offentlige koncerter

Hvis det skal være helt gratis for dig, kan du tjekke ud, om der er en offentlig koncert i nærheden af, hvor du bor, inden for den nærmeste fremtid.

Der er eksempelvis mange byer rundt omkring i Danmark, der har store, åbne koncerter på et grønt område i byen, hvor alle er velkomne helt gratis. Her kan der være større eller mindre bands, der optræder, og det plejer som regel at være rigtig hyggeligt, og der er gerne en masse mennesker.

Amatør teater og musicals

Det er ikke sikkert, at du har råd til at gå i Det Kgl. Teater, men det kan jo være, at du har råd til at komme ind at se stykker på de mindre scener. Der er eks. mange amatør teater og musical grupper  rundt omkring i landet, der sætter nye forestillinger op hvert år, hvor billetpriserne er meget overkommelige.

Og selvom det ikke er professionelle, der er med på scenen, plejer niveauet for amatør teater og musicals i Danmark at være på et relativt højt niveau. Så det er da værd at overveje, hvis du gerne vil have en teateroplevelse, men ikke har 1000 kroner til en billet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.