17/07-2024

Albertslund Bibliotek

Albertslund Bibliotek
Albertslund Bibliotek

Albertslund Bibliotek er samlingspunktet for både børn og voksne i og omkring Albertslund. Her er der plads til alle, der gerne vil læse, studere, blive klogere eller bare har brug for et pusterum i hverdagen.

Har du endnu ikke besøgt biblioteket, er det på tide at komme en tur forbi, så du kan se nogle af alle de fantastiske ting, biblioteket kan tilbyde dig.

Masser af bøger, film, spil og musik

Ligesom alle mulige andre biblioteker finder du en lang række af både bøger, film, spil og musik på biblioteket. Du bestemmer selv, om du har lyst til at sidde og læse på biblioteket, eller om du heller vil låne bogen og tage den med dig hjem. Det kan være utroligt hyggeligt at sidde og læse på biblioteket, hvilket mange andre mennesker også vælger at gøre.

Hvis du ikke lige kan finde lige netop den bog, du leder efter, på biblioteket, kan du enten vælge at tage en snak med en bibliotekar for at høre, om vedkommende kan hjælpe dig med at finde den. Du kan også gå på nettet og bestille bogen hjem fra et bibliotek, der har bogen på lager, og så kan du hente den på Albertslund Bibliotek et par dage efter.

Kæmpe børneunivers

Albertslund Bibliotek gør sig udmærket ved at have en stor børneafdeling med masser af bøger og materialer for børn i alderen 0-16 år samt deres forældre.

Har du endnu ikke været forbi børneafdelingen på Albertslund Bibliotek med dit barn, er det måske på tide at introducere ham eller hende for det store børneunivers, som dit barn let kan bruge mange timer på at undersøge nærmere. Og er der nogle bøger, dit barn er glade for, er det jo bare med at låne dem med hjem.

Sjove og spændende arrangementer

Biblioteket byder dog ikke kun på en masse materiale, som du kan låne. Du kan også vælge at deltage i nogle af de mange arrangementer, som hvert år finder sted på Albertslund Bibliotek. Her er der noget for enhver smag.

Der er blandt andet en masse arrangementer for børn, hvor forældrene også er velkomne. Der er også højtlæsninger, foredrag, kunst og inspirationsaftener, som du kan deltage i. Du kan altid gå ind på deres hjemmeside og se den fulde kalender over alle deres arrangementer, så du altid ved, hvad der kommer til at foregå på biblioteket.

Lektiehjælp

Er du selv skoleelev, eller har du et barn, der har brug for lidt ekstra hjælp til at klare sig igennem de boglige fag på skolen, kan det være godt at kende til lektiecaféen, hvor det er muligt at få lektiehjælp på Albertslund Bibliotek.

Her er der muligt for alle børn i alderen fra 2. Klasse til gymnasieelev at få lektiehjælp to gange om ugen af caféens frivillige. Det er naturligvis helt gratis at få hjælp til dine lektier, og det kræver ingen former for tilmelding. Du skal bare have din skoletaske med, og så kan du frit troppe op og få hjælp til at knække lektierne.

IT-café

To gange om ugen er det også muligt at få hjælp til IT, hvis du har brug for det. Uanset om du har brug for hjælp til at bruge din mobil, computer eller tablet, kan du finde hjælp på Albertslund Bibliotek.

Du har blandt andet mulighed for at få hjælp til internetsøgning, billedbehandling, download af e-bøger og lydbøger samt generel vejledning. Det er gratis at gøre brug af, og det kræver ingen former for tilmelding i forvejen. Så gør brug af det, hvis du har problemer med teknikken.

Perfekte omgivelser til at studere

Albertslund Bibliotek er også det perfekte sted at studere, hvis du savner nogle andre rammer at kunne sidde og læse i. Hvis du ikke har de perfekte rammer derhjemme eller på din skole, kan du vælge at tage bøgerne med på biblioteket, hvor du også får fri adgang til nettet, så du bare kan slå din laptop op og gå i gang med skolearbejdet.

Der er mange borde og kroge på biblioteket, som du kan gøre brug af, og du der er ingen grænser på, hvor meget du kan gøre brug af biblioteket. Du er velkommen til at være der i hele åbningstiden, hvis det er det, du har brug for.

Åbningstider

Herunder kan du åbningstiderne for biblioteket.

Mandag
06-22
9-18 med betjening

Tirsdag
06-22
9-18 med betjening

Onsdag
06-22
9-18 med betjening

Torsdag
06-22
9-18 med betjening

Fredag
06-18
9-18 med betjening

Lørdag
08-18
10-14 med betjening

Søndag
08-22
Ingen betjening