24/05-2024

Husk at bruge vores dejlige biblioteker

I vores land er vi jo så heldige at have mange gode biblioteker, som står spækket med værker, du frit kan gå ned at låne, lige når du har lyst til det. Dog er der desværre mange danskere, der ikke husker at bruge biblioteket så tit. Og det er jo en skam. Der er der jo af en grund.

Hvis det er længe siden, du har været en tur på biblioteket, er det måske på tide at komme forbi inden for den nærmeste fremtid. Du finder næsten altid noget, der er værd at læse, hvis du besøger dit lokale bibliotek.

Så længe du bare har et dansk sygesikringsbevis, kan du altså bruge det til at låne materiale gratis på dit bibliotek. Og du kan også frit bruge nogle af deres mange andre tilbud. Mange biblitoeker har også events, kurser og workshops, som du og din familie også kan benytte jer af.

Også meget andet end bøger

Biblioteker er ikke kun bøger. Det er også meget andet end bøger. Det må du ikke glemme. Det er også det perfekte sted at låne CD’er, film, brætspil, konsolspil eller hvad du nu engang har lyst til at låne.

Så selvom du måske ikke er den helt store læsehest, betyder det altså ikke, at du ikke kan få noget ud af at tage en tur på dit bibliotek. Er du glad for at se film eller høre plader, kan du jo også vælge at kigge i de afdelinger, når du besøger biblioteket i din by.

Lån materiale på nettet og hent det på dit lokale bibliotek

Hvis der er materialer, du gerne vil låne, men som du ikke kan finde på dit lokale bibliotek, kan du altid gå ind på bibliotekernes hjemmeside og se, om det ligger på et andet bibliotek i landet.

Er det tilgængeligt et andet sted, kan du reservere det nemt og enkelt, og så vil det blive sendt til dit lokale bibliotek, hvor du så kan låne det. Husk altid at aflevere det tilbage inden for tidsfristen, så du ikke får en regning for at aflevere for sent.