17/07-2024

Ballonflyvning

Ballonflyvning
Ballonflyvning

Drømmer du om at komme til at se Danmark lidt fra oven, eller har du lyst til at give det som en oplevelse til en eller et par, du holder af, er det oplagt at bestille en ballontur.

At opleve landskabet fra en ballon er noget af det smukkeste, du overhovedet kan komme til. At du på den måde bare lydløst glider hen over landskabet, måske imens solen er på vej op eller ned, bliver ikke meget kønnere.

Hvad koster det at flyve i luftballon?

At give en ballontur er ikke den billigste gave, du kan finde på. Det koster nemlig omkring 2.500 kroner per person at komme op og flyve i en luftballon. Du kan så i nogle tilfælde være heldig at spare penge på yderligere billetter, hvis du bestiller mere end en enkelt plads, men anden billet vil så stadig koste omkring 2.000 kroner i sig selv.

Så det er bestemt ikke en billig oplevelse, men til gengæld får du så også omkring hele 60 minutter i selve ballonen, som betyder, at det ikke bare er en oplevelse, der er overstået på et øjeblik. Det er til gengæld fordelen ved ballonflyvning.

Ballontur i udlandet

Drømmer du om at komme til at flyve i en luftballon i udlandet, kan det naturligvis også lade sig gøre. Det er ikke kun herhjemme, vi kan finde ud af at uddanne ballonskippere.

Selvom det måske kan lade sig gøre at finde billigere ballonture i udlandet, skal du så lægge selve rejsens pris oveni. Men er du eksempelvis på ferie i forvejen, er det jo oplagt at se, om du har mulighed for at kombinere din i forvejen bestilte ferie med en ballontur, når du kommer frem. Landskabet er smukt at se fra oven, uanset hvor i verden du befinder dig.

Hvor højt flyver en luftballon?

En luftballon vil typisk flyve i op til 500 meters højde. Det giver dig en helt unik mulighed for at se vidt og bredt ud over det smukke landskab. Hvis du har mulighed for det, bør du også gøre dig selv den tjeneste at se enten en solopgang eller solnedgang fra en luftballon. Så finder du ikke en meget smukkere oplevelse.

I Danmark har du både mulighed for at prøve ballonflyvning på Sjælland og i Jylland. Lige så snart du kommer et par hundrede meter op i luften, kan du se helt ud til kysterne og de mange smukke detaljer i landskabet, du ellers bare er vant til at køre forbi.

Køb gavekort til ballonflyvning

Hvis du vil glæde andre med en tur i en luftballon, er det oplagt at købe dem et gavekort til det. På den måde har de også selv mulighed for at bestemme, hvornår de har lyst til at booke deres tur.

Der er nogle bestemte forholdsregler, som blandt andet vejret, der skal være i orden, før en ballon kan lette. Men så længe det ser fint ud, kan modtageren af gaven altså selv bestemme, hvornår turen skal finde sted, med et gavekort.