17/07-2024

Mandelgave

Mandelgave
Mandelgave

En af de vigtigste gaver i hele julen, foruden julegaven til din udkårne, er uden tvivl mandelgaven. Den er der altid heftig konkurrence om at vinde, og i år bliver sikkert ingen undtagelse.

Men skal du finde på at købe ind som mandelgave? I gamle dage var det jo et must med den traditionelle marcipangris. Men nu om dage er der åbnet op for alle former for mandelgaver. Vi giver dig herunder vores bud på en række mandelgaver, du kan overveje at købe, hvis det er dig, der står i spidsen for denne gave i år.

Gaver til 50 kr

Skrabelodder

En sjov idé til noget, som alle kan bruge, og som alle har lyst til at vinde. Hvem vil ikke gerne have chancen for at vinde op imod en halv eller hel million kroner?

Spil

Du kan også bruge pengene på et spil. Der er flere mindre quiz-spil og kortspil, som kan købes for under 50 kroner. Det er ikke de mest populære spil på hylderne, men det betyder ikke, at der ikke kan være mange timers sjov i dem.

Chokolade

Skal der være lidt til den søde tand, kan du også vælge at bruge de 50 kroner på noget lækkert chokolade. Det er altid en sikker vinder at have chokolade som mandelgave, så den vej kan du også vælge at gå.

Marcipangris

Hvis du vil gå i de traditionelle fodspor, kan du naturligvis også vælge at købe en marcipangris til mandelgaven. Det er ikke sikkert, at alle børnene er lige vilde med idéen om marcipan, men det er der jo ikke så meget at gøre ved. Så må du have en trøstepræmie til dem, hvis det er.

Kaffe

Du kan også vælge at købe kaffe ind som mandelgaven. Næsten alle voksne drikker kaffe, så det vil være en god gave for langt de fleste. Drikker dine gæster kaffe, kan de i hvert fald alle sammen bruge en ekstra pose kaffe til noget.

Slikpose

Skal det være nemt, kan du også vælge at bruge de 50 kroner på en stor og dejlig slikpose, som går direkte til vinderen af mandelgaven. Det er muligt at få store Haribo slikposer for under 50 kroner, og hvem vil ikke gerne vinde sådan en, når den nu er på højkant?

Lakridser

Vores sidste bud i denne kategori er lakridser. Hvis der ikke er penge til Lakrids by Bülow lakridser, er der stadig en række andre mærker, der også producerer velsmagende og lækker lakrids, eventuelt dem med chokolade omkring. De er virkelig lækre, og nogle af disse mærker kan sagtens købes for under 50 kroner.

Gaver til 100 kr

Vin

Har du 100 kroner at købe ind for, kan du også vælge at købe en eller to flasker vin i stedet for. Det er helt op til dig selv at bestemme, hvilket mærke eller flaske, du har lyst til at købe. Men du går nok ikke helt galt i byen, hvis du vælger denne løsning.

Spiritus

Det kan også være, der er brug for noget lidt stærkere på bordet. Så kan du jo vælge at købe en flaske whisky, rom eller cognac. Nogle mærker kan sagtens købes for under 100 kroner, selvom det nok ikke er de bedste på hylderne. Men alligevel.

Specialøl

Er der ingen af de to ovennævnte løsninger, du er vild med, kan du også vælge at købe specialøl i stedet for. For 100 kroner burde det være muligt at lave en lille kurv med et par gode flasker af forskellige slags specialøl.

Biograftur

En biografbillet koster i mange af landets biografer omkring 100 kroner eller derunder. Så du kan jo også vælge at sende en af dine gæster en tur i biografen, hvis du har lyst til det. Du kan endda vælge at købe et gavekort, så vedkommende selv kan bestemme, hvornår det passer bedst med en biograftur.

Film

Selvom det efterhånden ikke er så udbredt at købe film i form af DVD’er eller Blu-ray, kan du trods alt stadig godt købe dem. Så er du faldet over en god film for nyligt, kan du jo vælge at købe den på DVD og pakke den ind som mandelgave til den heldige vinder.

Julepynt

Skal det være en mere rolig gave, kan du også købe noget julepynt til vinderen af mandelgaven. Der er flere forskellige butikker, der har masser af julepynt på hylderne, og når flere vælger at give julepynt selv i julegave, kan det vel også lade sig gøre at give det i mandelgave.

Legetøj

Skal der være noget for de mindste også, kan du også bruge pengene på at købe en eller anden form for legetøj. På den måde er du sikker på, at de små bliver glade, hvis det er en af dem, der ender med at vinde.

Gaver til 200 kr

Gavekort

Er du helt oppe og have et budget på 200 kroner til mandelgaven, er det jo oplagt at købe en eller anden form for gavekort som årets mandelgave. Der er mange, der vil blive glade for at vinde et gavekort på hele 200 kroner, så det vil være en flot gave.

Brunch

Hvis du ikke vil købe et gavekort til en butik, kan du vælge at købe en oplevelsesgave i stedet. Du kan eksempelvis vælge at købe et gavekort til en brunch, som sagtens kan fås for 200 kroner. Og så kan vinderen selv vælge, hvem han eller hun vil have med.

Middag

Er brunch ikke sagen, kan du jo vælge at købe en middag til vinderen. Du kan eventuelt også få lavet et gavekort til en af restauranterne i byen, som du kan pakke ind og give til årets mandelgavevinder.

Brugskunst

Ligesom vi havde julepynt i sidste kategori, er der også et punkt her, som er til de lidt mere rolige sjæle. For du kan også vælge at købe en form for brugskunst og pakke ind som mandelgave. Der er mange forskellige muligheder, når du har hele 200 kroner at købe ind for, så det er op til dig selv at vælge, hvilken form for brugskunst det skal være.

Ølsmagning

For 200 kroner er et også en mulighed at købe et gavekort til ølsmagning. Det er ikke sikkert, at alle gæster bliver lige glade for at vinde det, men skal du holde jul med folk, der kan lide øl, kan det jo være den helt perfekte gave.

Byvandring

Her til sidst kan du også overveje at give et oplevelsesgavekort til en byvandring i en af landets største byer. Det koster ikke mere end 200 kroner i de fleste tilfælde, og det er en spændende, sjov og anderledes måde at se byerne på.