24/05-2024

Oplevelser i Århus

Oplevelser i Århus
Oplevelser i Århus

Århus er en helt fantastisk by, som byder på en lang række af både betalte og gratis oplevelser. Har du planlagt en tur til Århus inden for den nærmeste fremtid, og har du lyst til at opleve noget, mens du er i byen, har vi her samlet en lille inspirationsliste til, hvad du kan lave, mens du er der.

Det behøver ikke nødvendigvis at koste penge at lave noget i Århus. Der er masser af smukke seværdigheder, du kan nyde, fuldstændig gratis. Men det skader naturligvis ikke at have lidt penge på lommen, når du kommer til smilets by.

Den Gamle By

Når du er i Århus, må du ikke snyde dig selv for at komme en tur i Den Gamle By. Det er nok en af byens mest stolte og traditionsrige varemærker.

Her er det ligesom at gå ind i en tidsmaskine, og er du interesseret i historie, vil du komme til at elske Den Gamle By i Århus. Der er åbent 365 dage om året, og det er gratis for børn i alderen 0-17 at komme ind.

ARoS

Er du interesseret i kunst, bør du tage en tur på ARoS. Det ikoniske kunstmuseum med de regnbuefarvede vinduer hele vejen rundt er en af byens mest populære turistattraktioner, og folk fra hele verden kommer til Århus for at besøge det flotte museum.

Så er du i Århus, bør du tage en tur på ARoS. Her får du 10 etager med kunst, og med over en million gæster om året må der jo være noget at komme efter på et af Nordeuropas største kunstmuseer. Har du aldrig været på ARoS før, vil du komme til at elske det.

Marselisborg Slot

I snart 120 år har Marselisborg Slot stået flot i al sin pragt og prydet landskabet syd for Århus. Det fungerer som Kongehusets sommerresidens. Der er desværre ikke adgang til selve slottet, men du har stadig mulighed for at iagttage det, og det arkitektoniske mesterværk det nu engang må siges at være.

Du har også mulighed for at gå en dejlig travetur i Mindeparken ved Marselisborg Slot. Den bliver hver dag brugt af indbyggere i Århus til blandt andet at dyrke motion og grille på de lune sommeraftener. Her er der utrolig hyggeligt, og du er velkommen til at medbringe madkurv og picnic-tæppe.

Tivoli Friheden

Skal der lidt fart over feltet, og har du lyst til at besøge en af landets største forlystelsesparker, kan du vælge at tage en tur i Tivoli Friheden. Over en halv million mennesker besøger hvert år den århusianske forlystelsespark, hvor både rutschebaner og karruseller står klar til at gøre dig rundtosset.

Tivoli Friheden byder også på en lang række arrangementer i løbet af året, og du kan blandt andet opleve konceptet Fed Fredag, som er en række koncerter hver fredag i løbet af sommeren. Her kommer der hvert år kendte bands og artister på Friluftsscenen.

Botanisk Have i Århus

Tæt på Den Gamle By finder du også Botanisk Have i Århus. Det er et fredet område, hvor der fri adgang. I Botanisk Have ligger der også væksthusene, hvor du kan opleve et tropisk klima og lære om både blomster og planter samt om deres indvirkning på naturen og klimaet. Der er også fri adgang til væksthusene.

Der er åbent i både hverdage og weekender hele året rundt, så uanset hvornår du lægger vejen forbi Århus, har du altså mulighed for at komme en tur i det tropiske klima. Du finder også en café i væksthusene, hvor du kan købe dig en frokost, hvis sulten melder sig undervejs.

Kirkerne i Århus

Er du interesseret i kirker, kan du få mange timer til at gå i Århus med at besøge kirkens kristne monumenter. Det helt store trækplaster er naturligvis Aarhus Domkirke, som du bare må besøge, hvis du endnu ikke har været en tur forbi.

Men du kan også vælge at kigge nærmere på Vor Frue Kirke, Sct. Pauls Kirke, Sankt Lukas Kirke eller Sankt Johannes Kirke mens du er i byen. Kirkerne ligger spredt ud rundt omkring i Århus, så næsten uanset hvor du befinder dig i byen, er der gode chancer for at finde en kirke i nærheden.

Naturhistorisk Museum Aarhus

Tæt på Aarhus Universitet finder du Naturhistorisk Museum Aarhus, som er et perfekt mål for en udflugt for både store og små. Det er entrépris for voksne, men alle børn under 18 år kommer gratis ind på museet.

I løbet af året er der en lang række aktiviteter og oplevelser, du kan deltage i som gæst på museet. I 2019 er den helt store begivenhed Frihedens Værksted, som er en udstilling omkring Troels Kløvedal og hans liv på Nordkaperen. Her kommer du helt tæt på den modige søulk og hans eventyrlige liv til søs på et af landets smukkeste skibe.

Godsbanen

Er du interesseret i kultur, kommer du ikke uden om en tur på Godsbanen. Det er en 10.500 m2 smeltedigel for alt kultur i Århus.

Her kan du både opleve teater, koncerter, oplæsninger, markeder, workshops, værksteder og meget andet. Du kan også bare nyde en frokost eller god middag i Godsbanens restaurant.