15/04-2024

Teater Katapult

Teater Katapult
Teater Katapult

Hvis du vil se nyskabende og anderledes dramatik og teater i eller omkring Aarhus, bør du ikke snyde dig selv for at tage en tur på Teater Katapult, som du finder på Godsbanen i centrum af byen.

Teater Katapult sætter hvert år dusinvis af forestillinger op, og teatret er desuden vært for mange arrangementer, der eksperimenterer med genrene og opildner til samfundskritiske debatter og diskussioner. Det er aldrig kedeligt at tage en tur på Teater Katapult, uanset hvornår på året du kigger forbi.

Nyskabende og samfundskritisk dramatik

Lige siden sin begyndelse har Teater Katapult haft fokus på det skrivende teater, som var en mangelvare på den danske teaterscene. Her er der fokus på tekstmaterialet, som altid står højest på listen, når en forestilling skal opsættes på det ikoniske aarhusianske teater.

Målet for opsætningerne på Teater Katapult er at skabe opmærksomhed omkring samfundskritiske emner, debatter og sager, og teatret akter at lave aktuelle og relevante forestillinger, der dog stadig tager udgangspunkt i teatrets høje dramatiske niveau. Teatret har over flere omgange sat gang i livlige debatter landet over med sine til tider meget voldsomme og provokerende forestillinger.

Snart over 25 år på bagen

Teater Katapult er ikke noget nyt teater. Det har efterhånden mange år på bagen, og i 2020 kan teatret fejre sin 25 års fødselsdag.

Teatret blev stiftet som en producerende teaterforening af Torben Dahl tilbage i 1995. Sidenhen har hundredvis af forestillinger rullet over scenen med Teater Katapult som ophavsmand.

I 2006 var teatret tæt på at måtte dreje nøglen om, fordi kommunen valgte at trække sin støtte til teatret. Heldigvis overlevede teatret, og få år efter fandt kommunen atter penge til at holde teatret kørende. Sidenhen har også Statens Kunstråd valgt at støtte teatret, så det den dag i dag kører på fuld damp.

Masser af forestillinger året rundt

Dette teater er ikke et sæsonbetonet teater. Der er forestillinger året rundt, hvilket også betyder, at uanset hvornår du befinder dig i Aarhus, har du mulighed for at tage en tur på Teater Katapult for at se en af deres utallige forestillinger eller deltage i et af deres mange årlige arrangementer.

Der er altid noget at opleve på Teater Katapult, der siden 2012 har haft til huse på Godsbanen, og nu kan kalde sig et fuldt professionelt teater, der selv udvikler og opsætter teaterstykker. Hvis du vil se, hvad teatret kan byde på af oplevelser i øjeblikket, kan du altid finde deres kalender inde på deres hjemmeside.